Mijn spinnige (on)waarbeelden.

19. mei, 2019

 

 

 

 

 

 

Ik misgun niemand het eten
van een varkentje,
ook al staan die dieren vaak
een levenlang
in een veel te kleine ruimte
vol van een kwalijk gas,
wordt het voedsel
volautomatisch geregeld
en zien ze pas het zonlicht,
en ademen ze eindelijk
wat gezondere atmosfeer,
zeer gestrest op transport
naar uw bord.
Het kan echt anders!

 


© Rudolf

14. mrt, 2019Bedenk:

1. Vrijwel alles wat de mens uitstoot is gif.

2. Sedert de intrede van de luchtvaart, de constante stijging ervan, zie je dat ook terug in de afwijkende en te hoge opwarming. Oftewel, de constante toename van vliegbewegingen, zorgt voor, naast de natuurlijke temperatuurstijging, ook voor extra temperatuur stijging.

Klopt dat denk je, dan bedenk dit:

Jaren geleden werd er door de vulkaan uitbarsting te IJsland, twee weken niet gevlogen, met als direct gevolg: reeds na die twee weken een lichte temperatuur daling. En dit werd slechts voor een klein deel door de uitbarsting van de vulkaan veroorzaakt.
Het overgrote deel doordat de lucht daar boven onze hoofden dagelijks een stuk schoner werd.
Met ook minder geluidsoverlast aan de grond.
Het is niet voor niets dat bij mooi en rustig hogedrukweer boven West Europa, juist Nederland vaak relatief gezien, de hoogste (en snelste) temperatuur (stijging) kent.
Veroorzaakt door inversie, welke extreem wordt versterkt door de uitlaatgassen daarboven, welke als een potdeksel boven over onze hoofden hangt.
Niet verwonderlijk wanneer men bedenkt dat er boven Nederland de meeste vliegbewegingen plaats vindt. Ons kikkerlandje daarboven is één groot kruispunt. En dus ook één groot vliegveld. Met als gevolg, warme lucht kan niet verder opstijgen, blijft in de onderste luchtlagen hangen.
Versnelde temperatuurstijging hiermee verklaard.

En bedenk, wat daarboven wordt uitgesproeid, komt op den duur in onze luchtwegen, ons lichaam, terug. Met alle gezondheid perikelen tot gevolg

. Is het dat ons en onze (klein)kinderen waard?
© Rudolf

28. feb, 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als psychotraumahulpverlener maak ik mij sterk om meer bekendheid te geven aan alle vormen en kleuren van misbruik, verwaarlozing, incest en geweld door vrouwen. Zo gaat dit stukje over gemaskeerd narcisme bij de vrouw, de zogenaamde stille en sensitieve narcist. Dit type narcisme blijft veel langer verborgen. Het grote misverstand bij narcisme is vaak dat men denkt dat de narcist bovenmatig veel of alléén maar van zichzelf houdt. De werkelijke narcist is echter niet in staat tot liefde, ook geen gevoel van eigenliefde en eigenwaarde. Een persoon met een daadwerkelijke narcistische persoonlijkheidsstoornis is vaak in de vroege jeugd psychologisch en emotioneel zo beschadigd, dat zij geen contact kan en wil maken met haar eigen innerlijke wereld. In wezen is zij bang voor haar eigen diep verborgen gevoelens van schaamte, schuld, waardeloosheid, minderwaardigheid en angst. Daarom creëert zij een valse gemaskeerde persoonlijkheid waarmee zij probeert energie en aandacht aan de buitenwereld te ontlokken en de enorme leegte in zichzelf op te vullen.

Zoals de maskerade van de bescheiden spirituele goeroe die aandacht lijkt te geven maar ondertussen alle aandacht van haar volgers opeist, de maskerade van de hoog gevoelige vrouw wanneer het haar eigen behoeftes aangaat, de maskerade van de uiterlijk perfecte moeder die binnenshuis veranderd in een ijskonijn, de maskerade van de fantastische onderneemster die een prijs krijgt voor haar bijdrage in de stad maar tegelijk een draak is voor haar personeel, etc, etc.

De stille sensitieve narcist kom je tegen waar je het niet vermoed. Ondertussen gaat er onder dat laklaagje van succes een kwetsbare, beschadigde, destructieve en zeer manipulatieve persoon schuil. De sensitieve narcist heeft een totaal andere verleidingstactiek om haar in je web te krijgen dan de dominante en openlijke narcist. Zij hebben op een subtiele manier het slachtofferschap tot een manipulatieve kunstvorm verheven, het kruipt onder je huid zonder dat je het in de gaten hebt. Het ligt nooit aan háár maar altijd aan de omgeving. Met haar dynamiek trekt de sensitieve narcist ondertussen wel alle aandacht naar zich toe.
Alles draait om háár.

 

Bron:  www.dewegnaarbinnen.nl
.

6. jun, 2018Ik was zeven, denk ik.
En kwam van school terug richting huis gelopen.

Een drie etageflat met stenen trappen omhoog naar de ingang. Met op de begane grond de kelderboxen.
Wij woonden op de tweede etage.

Ik stond een opstap ervoor plotsklaps te kijken naar een klein kindje met een half gezicht.

Ik moet hebben staan schreeuwen van schrik.
Ik weet nog dat ik in de richting van het kindje wees.
Aanrennende mensen trokken mij er vandaan.

De volgende dag vertelde mijn vader dat het kindje met paard en wagen naar het ziekenhuis was gebracht.
Auto's waren er nog nauwelijks.
Waar het tegen middernacht jammerlijk overleden was.

Het was in een onbewaakt ogenblik van de eerste verdieping naar beneden gevallen.
Ze was op de vensterbank geklommen en kreeg ook het raam nog open.

Dat beeld.
Dit beeld uit mijn kindertijd is mij altijd bijgebleven.
© Rudolf

10. sep, 2017
https:

https://youp.nl/columns/rukwind